• info@koninklijkefanfare.nl

Solistenconcours

Jaarlijkse organiseert de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord een eigen solistenconcours in Bernrode. Tijdens dit concours worden de leerlingen beoordeelt door een deskundige jury. Op basis van leeftijd en de categorie waarin de leerling muzikanten zijn ingedeeld wordt een juryrapport opgesteld.

• Er is een eerste prijs voor slagwerkers.
  • Een eerste prijs voor blazers.
  • Een aanmoedigingsprijs.
  • Een wisselbeker.

Tijdens het solistenconcours is een flink publiek aanwezig om de muzikanten aan te moedigen.

De muzikanten die zich kwalificeren krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan solistenconcoursen en ensemblewedstrijden waar ook leden van andere verenigingen aan deel nemen en waar juryleden van de bond de beoordeling verzorgen. Dat zijn wedstrijden op regionaal en ook landelijk niveau. In 2012 is een van onze Slagwerkers, Peter Bossers, Nederlands kampioen geworden in de eerste divisie Multi-percussion!!