• info@koninklijkefanfare.nl

Windkracht 6

De groepen 5 van de basisscholen in Heeswijk, Dinther en Loosbroek nemen deel aan het project `Windkracht 6´. Doel van dit project is om het wegbezuinigde muziekonderwijs terug te brengen binnen de schoolmuren.

Het project wordt jaarlijks georganiseerd door de Koninklijke Fanfare St. Willibrord Heeswijk, Harmonie St. Servaes Dinther en Cube Bernheze. De beide muziekverenigingen laten met dit project kinderen kennismaken met blaas- en slagwerkinstrumenten, door erover te vertellen, er samen naar te luisteren en natuurlijk door zelf te spelen. Door het project windkracht 6 willen de verenigingen meewerken aan het enthousiast maken van de kinderen voor muziek. Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling van kinderen. Het project bestaat uit 4 lessen die worden verzorgd door Angela van der Wijst en Peter Smulders. Het project wordt afgesloten met een slotmanifestatie in Bernrode. Een enthousiaste manifestatie waaraan ook de jeugdorkesten en de jeugdslagwerkgroepen deel nemen. Duidelijk wordt dat muziek maken leuk is maar dat samen muziek maken nog veel leuker is.