• secretaris@koninklijkefanfare.nl

22Okt
Geslaagd Vrienden- en Jubilarissenconcert 22 oktober 2017 22 Oktober 2017

Zondagochtend 22 oktober werden tijdens het traditionele Vrienden-  en Jubilarissenconcert van Koninklijke Fanfare St. Willibrord niet alleen fraaie muzikale kunststukken ten gehore gebracht door de Koninklijke Slagwerkgroep en het Koninklijk Fanfarekorps. Allereerst werd een nieuwe Marimba onthuld die dankzij de Oud IJzerwerkgroep en een bijdrage van de Stichting Vrienden onlangs is toegevoegd aan de instrumentarium van de Koninklijke Slagwerkgroep.

Zoals een jubilarissenconcert betaamt werden er jubilarissen gehuldigd. Brabants oudste muziekvereniging, opgericht in 1823 en daarmee één van Neerlands oudste muziekverenigingen, staat bekend als een bloeiende vereniging met maar liefst 51 leerlingen in opleiding. Jong geleerd oud gedaan hoor je vaak. Bij de Koninklijke Fanfare is dat zeker het geval. De jubilarissen, Frans v.d. Boom en Willem Haerkens (beide 60 jaar lid), John v.d. Voort (40 jaar lid), Mia v. Grinsven en Hein Mous (beid 25 jaar), Maartje v. Zutphen en Peter v. Santvoort (12 ½ jaar lid), werden met bloemen en ere-speldjes vereerd. Maar liefst 235 jubileumjaren werden zo gehuldigd. Een jubileum om trots op te zijn.

Het concert van 22 oktober werd echter ook om een andere reden een concert om trots op te zijn. Wethouder Glastra van Loon was namelijk speciaal naar CC Bernrode gekomen om voor het eerst in jaren binnen Bernheze weer een Cultuurprijs uit te reiken. Vijf Brabantse-  en Nederlandse jeugdkampioenen heeft de Koninklijke Fanfare het afgelopen jaar opgeleid. De slagwerkers o.l.v. docent/dirigent Wim van Zutphen blijken grossier te zijn in kampioenschappen: Tjeu Dortmans, Diego van Driel, Rob van den Berg en Tom van Zutphen werden in mei Brabants kampioen bij het slagwerk. Deze kanjers werden in juni 2017 ook nog Nederlands Kampioen. Daarnaast zijn de blazers o.l.v. docent/dirigent Hans Thijssen bezig aan een ambitieus opleidingsplan. Sinds kort nemen ook blazers weer deel aan individuele Concoursen van de Brabants Bond van Muziekgezelschappen. Al direct in dit 1e jaar leverde dat met Kyra van de Berg een Brabants Kampioene op.  Muzikale prestaties die binnen de muziekwereld worden bewonderd en die door de gemeente Bernheze zijn gewaardeerd met de Cultuurprijs 2017.

  • © Muziek Locatie