• secretaris@koninklijkefanfare.nl

22Okt
In Memoriam Ad van Aspert 22 Oktober 2017

Tijdens een indrukwekkende avondwake op 22 oktober hebben wij afscheid genomen van Ad van Aspert. 72 muzikanten van fanfare en het Bernhezer Senioren Orkest  hebben een muzikaal eerbetoon laten horen voor Ad.

Ad is op jonge leeftijd muziek gaan maken bij Koninklijke Fanfare St. Willibrord. Destijds begonnen op bugel, schakelde Ad al snel over naar de bariton-euphonium partij, wat uiteindelijk altijd zijn instrument is gebleven.
Ad was een loyaal en vooral betrokken verenigingsmens. 
Ook op latere leeftijd was Ad een verdienstelijk muzikant en muziek maken stond dan ook op de eerste plaats. Steevast nam hij deel aan de repetities, serenades en concert optredens. In het fanfareorkest was Ad een stabiele kracht waar je van op aan kon. Hij beheerste zijn instrument uitstekend en kende zijn partijen waardoor hij collegamuzikanten op sleeptouw nam.
 
De betrokkenheid van Ad ging verder dan alleen muziek maken.
Gedurende vele jaren was Ad een van de organisatoren van de jaarlijkse Toer Mee fietstocht. Ook nam hij een gedeelte van de jaarlijkse donateursactie voor zijn rekening.  Als trouwe bezoeker van de algemene ledenvergadering volgde Ad belangstellend maar kritisch het reilen en zeilen van de vereniging :eerlijk en oprecht, niet om alleen maar te mopperen.  
 
Tijdens het vrienden en jubilarissen concert op 16 oktober 2016 is Ad gehuldigd voor zijn 50-jarig jubileum en  benoemd tot erelid. We waren blij dat Ad na een periode van ziek zijn weer op de been was en enkele weken daarna zijn mannetje wist te staan tijdens de concoursdeelname in Enschede, waar we in een prachtige concertzaal de eerste prijs behaalden. Het muziek maken deed hem goed en hij zichtbaar was trots op dit muzikale hoogtepunt.  
Helaas kwam dit voorjaar het bericht dat het niet goed was en Ad ging opnieuw de strijd aan. We mochten hem nog verwelkomen op het zomer concert ter afsluiting van het seizoen. Ad ging niet tussen het publiek zitten maar op een bankje, bijna tussen het orkest waar hij zich het meest op zijn plaats voelde. Je kreeg applaus Ad, een verdiend applaus. 

 

  • © Muziek Locatie