• info@koninklijkefanfare.nl

Het Opstaporkest

Sinds september 2013 heeft de Koninklijke ook zijn eigen opstaporkest. Het opstaporkest is opgericht zodat leerlingen die net een jaar les hebben gehad ook in gezamenlijke vorm muziek kunnen maken.

Alleen muzieklessen volgen tot je bij het opleidingsorkest kunt is niet zo leuk. Samen met medeleerlingen muziek maken geeft veel meer uitdaging en groei. Tevens creëer je hierdoor ook het verenigingsgevoel, waar je het natuurlijk ook voor doet. Het opstaporkest is een goede voorbereiding om door te kunnen groeien naar het opleidingsorkest en valt daarom ook onder het onderdeel leren.

Het opstaporkest kent momenteel een zevental leden, met ondersteuning van één volwassene. Het geheel staat o.l.v. Britt van den Dungen. Natuurlijk geeft het opstaporkest ook uitvoeringen. Dit kan zijn samen met het opleidingsorkest, zoals bij Kerst, carnaval en het fanfarekamp. Ze geven ook eigen uitvoeringen zoals bij de sollistenwedstrijd of tijdens een uitwisseling met een andere harmonie en/of fanfare.