• secretaris@koninklijkefanfare.nl

5Nov
Dubbelslag voor de Koninklijke Fanfare Sint Willibrord 5 November 2012

De Jumbo-cup is een muziekfestival voor harmonieen, fanfares en slagwerkgroepen voor de kring Veghel en is dit jaar voor de 28e keer georganiseerd. De kring Veghel heeft 16 leden. Van deze leden hebben op zaterdag 11 slagwerkgroepen deelgenomen en op zondag 12 orkesten.  

  

De slagwerkers van Sint Willibrord, onder leiding van Wim van Zutphen, hebben op zaterdag gespeeld in het fraai verbouwde klooster in Zijtaart. Onze slagwerkers hadden wat te verdedigen, want ook afgelopen jaar waren zij reeds eerste in hun categorie en ook winnaar van de wisseltrofee. Geen geringe prestatie en een mooie blijk van waardering voor de inzet en het enthousiasme waarmee Wim en zijn muzikanten de afgelopen jaren werken.  

 

Voor het orkest van Sint Willibrord is het de eerste keer dat de Jumbo-cup wordt veroverd. Onder leiding van dirigent Mari van Gils werden op zondag de drie stukken gespeeld waarop sinds de zomervakantie wordt geoefend. Dit in verband met het concours in Etten Leur waaraan binnenkort zal worden deelgenomen. De nummers ‘Where eagles soar’ ‘Het ministerie van fanfare’ en tot slot ‘Gullivers travels’. Dat veel en intensief oefenen is zondag wel weer duidelijk geworden. Een fantastische prestatie van het orkest waarin sinds een paar maanden maar liefst zes nieuwe jeugdige muzikanten zijn opgenomen.

 

 

  • © Muziek Locatie