• secretaris@koninklijkefanfare.nl

30Mei
Sprookjes in concert.1 30 Mei 2011

 

De film gemaakt door Nadja v Driel staat in 6 delen op youtube klik hier om deel 1 te bekijken.

Wil je de complete DVD bestellen stuur dan een E-mailtje naar Rene van der Pas.  secretaris@koninklijkefanfare.nl

Foto,s gemaakt tijdens het concert, klik hier.

 

 

De Koninklijke Fanfare uit Heeswijk heeft gisterenavond een muzikale reis  door sprookjesland gemaakt. Het spektakel speelde zich af in het openluchttheater De Kersouwe in Heeswijk. De betovering begon al op de weg naar het theater toe.

Langs de weg stonden paddestoelen die de al zo bekende deuntjes van de Efteling speelden. Na de controle van de tickets stonden er verkleedde kinderen langs de weg naar het grote theater en ook werd er een klokkenspel bespeeld.
Het concert begon op tijd ondanks het weer wat helaas niet altijd meezat. Af en toe miezerde het een beetje, maar dat stond het genieten van alle sprookjes die tot leven kwamen op het toneel niet in de weg. Een mooie samenwerking tussen fanfare, balletschool en acteergroep. De verteller speelde er ook goed op in. Na de Vliegende Fakir, waar jonge meisjes in prachtige kostuums tulpen uitdeelden aan het publiek, zei hij: 'Ja, de tulpen hebben nu eenmaal ook water nodig!' Het décor van het grote theater leende zich goed bij deze productie. Naarmate de avond vorderde en het donkerder werd, gaf dit een mystieke sfeer (met dank aan de verlichting). Op het water voor het toneel waren 3 waterlelies gebouwd, waarin 3 jonge, schattige meisjes tijdens de Indische Waterlelies als elfjes dansten op maat van de muziek.Naast de 2 genoemde sprookjes kwamen de bekende, maar ook wat minder bekende sprookjes aan bod; Droomvlucht, het Spookslot, Roodkapje, Villa Volta, Fata Morgana, om er zo een paar te noemen.Rond de klok van 11 uur kwam het concert ten einde. Het was een leuke avond voor jong en oud. Bron Hadeejer, tekst: Suzanne Sperber 

 

Nieuwsartikel Brabants Dagblad, klik hier

  • © Muziek Locatie